Foto: Thomas Weezenbeek
Foto: Thomas Weezenbeek
vrijdag 3 mei, 12:00

Koningsdag prettig gevierd in de zes kernen

DE ZES KERNEN - De oranje- of feestcomités hebben er afgelopen weekend voor gezorgd dat de inwoners van de gemeente Steenbergen een vrolijke Koningsdag konden vieren. In alle kernen waren er feestelijke activiteiten, meestal voorafgegaan door de traditionele aubade, het hijsen van de vlag en de versierde fietsentocht. Op diverse plekken werd in de kernen voorafgaand aan Koningsdag ook Koningsnacht gevierd.

In Steenbergen vergezelden dit jaar onderscheiden inwoners de burgemeester op het bordes van het oude Stadhuis. Gelegenheidsharmonie ‘Wilhelmus’ begeleidde de stoet fietsers en belangstellenden muzikaal. In wijk De Komwei zorgde wijkvereniging DrieVierde voor een gezellige ontvangst met prijsuitreiking. Die dag was er een vrijmarkt in de Blauwstraat en een kofferbakverkoop in de Grote Kerkstraat. Op de Markt en in de Kaaistraat waren er activiteiten voor onder meer de kinderen en er was live muziek op de Markt.

Na de versierde fietsentocht op De Heen, de kinderdisco in De Stelle en de Koningsnacht op vrijdag kon er op Koningsdag worden genoten van de Koningskoffie.

Dinteloord 

Ook in Dinteloord was er een goedbezochte Koningsnacht en werden de Koningsfestiviteiten geopend met de aubade op het Raadhuisplein en de versierde fietsentocht. Er op volgend konden basisscholieren deelnemen aan de befaamde Kreekloop en stond het Raadhuisplein bol van de activiteiten die muzikaal werden omlijst. Bijzonder was ook het grote familie- en teamspel ‘Chaos in het dorp’.

Nieuw-Vossemeer

In Nieuw-Vossemeer hielden de weergoden zich keurig aan het verzoek om op tijd een einde te maken aan de regenbuien. Semper Crescendo kon dus redelijk droog haar rondwandeling maken. Dat gold ook voor de deelnemers aan de versierde fietsenoptocht, zware regen bleef ook daar gelukkig uit. Na het hijsen van de vlag en het Wilhelmus vingen in De Vossenbucht de kinderspellen aan. ‘s Middag was er goede deelname bij het beachvolleybal op het Kreekplein en ook daar waren de weersomstandigheden redelijk op wat regenspetters na.

Kruisland 

In Kruisland werd de bevolking gewekt door trompetgeschal dat het dauwtrappen aankondigde. Bij Siemburg werd vervolgens de vlag gehesen en klonk ook het Wilhelmus. Daar werd vervolgens aangeschoven voor het ontbijt. Sportieve fietsers konden zich inschrijven voor de Koningsfietstocht.

Welberg

Op de Welberg verzamelden zich de kleintjes voor een behoorlijk oranje gekleurde fietstocht op het Pius X plein. Ontspanning voor Welberg had vervolgens voor een middagprogramma gezorgd op het terrein van sc Welberg. Het bubbelvoetbal zorgde voor hilariteit en de kinderen konden zich uitleven op de springkussen, de stormbaan en bij de Oudhollandse spelletjes.

Een uitgebreid beeldverslag van Koningsdag in de gemeente Steenbergen is te vinden in de ledeneditie van Steenbergse Courant van deze week.

Foto: Linda Jacobs
Foto: Nicole van de Donk
Foto: Niek Perdaems
Foto: OVW

Uit de Steenbergse Courant